De volgende boeken raden we aan en zijn via de bijgevoegde link te bestellen:

HARM

Alledaagse belevenissen van een jongetje in de oorlog

Harm is een gewone jongen. Hij zit op school, speelt met zijn broers en houdt van voetballen. Maar het is oorlog en om hem heen gebeuren geheime dingen. Zijn vader is samen met de meester van school leider van een verzetsgroep. “Wat je niet weet, kun je niet verraden”, zegt zijn vader vaak. Harm is wel de jongste en een dromer volgens zijn moeder, maar toch ziet en hoort hij meer dan de volwassenen om hem heen in de gaten hebben. In dit boek lees je wat hij meemaakt en wat hij daar zelf van vindt.

Harm is een boek voor en over mijn vader. De belevenissen die in dit boek beschreven worden, zijn gebaseerd op zijn jeugdherinneringen. Hij was Harm: een gewoon kind, opgegroeid in een ongewone tijd.

Het boek is te koop in de boekhandel of kan rechtstreeks worden besteld via deze link:

Harm – Het Boekenschap

De Kampen.

Geschiedenis van de concentratiekampen in Europa tijdens WO II.

Uniek naslagwerk over alle grote nazi-concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog. Nooit verscheen gebundeld een vollediger overzicht van de nazi-concentratiekampen uit WO II!

Het boek staat vol met getuigenissen en thematische onderwerpen die verband houden met de miljoenen joden, Roma, homoseksuelen en anderen die in de kampen zijn omgekomen. Deze unieke editie bevat ruim 600 foto’s waarvan de meeste nooit in boekvorm zijn gepubliceerd.
Het boek behandelt de zes grote vernietigingskampen (Auschwitz-Birkenau, Belzec, Kulmhof, Majdanek, Sobibor, Treblinka), evenals de grote concentratie- en werkkampen zoals Buchenwald, Bergen-Belsen en Mauthausen. Tevens is er ook ruime aandacht voor de kampen in België (Breendonk, Dossinkazerne) en Nederland (Amersfoort, Vught, Westerbork).

Het boek is te koop in de boekhandel of kan rechtstreeks worden besteld via deze link:

www.borgerhoff-lamberigts.be/shop/boeken/de-kampen

Het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger

Geschiedenis uniformering en uitrusting, 1911-1942

Rond de eeuwwisseling vond een omslag plaats in de uniformen van koloniale legers. Men stapte af van opvallende kleuren en ging over op kaki of dril. Het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) verruilde in 1911 het vertrouwde blauwe velduniform voor grijsgroen en werd daarmee koploper in Zuidoost-Azië. Buitenlandse koloniale legers volgden dertig jaar later. In Het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger beschrijft Tristan Broos alle verschillende uniformen, hoofddeksels en uitrustingsstukken van het KNIL en de militaire luchtvaart. Ook de over- en onderkleding, lederen uitrusting en schoenen worden niet vergeten. De uitgave is rijk geïllustreerd met 1065 afbeeldingen in kleur en zwartwit.

Het boek is te koop in de boekhandel of kan rechtstreeks worden besteld via deze link:
https://www.walburgpers.nl/nl/book/9789462494589/het-koninklijk-nederlands-indisch-leger